Składniki: canihua ziarno* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zastosowanie: po ugotowaniu stosować jako substytut kasz i ryżu, zagęszczacz do zup lub dodawać do sałatek. Zmielone ziarna mogą służyć do wypieku chleba, jako panierka do ryb i mięs, a także jako dodatek do ciast, mleka, jogurtu.
Sposób przygotowania: gotować na małym ogniu przez 15 min w proporcji 2 części wody na 1 część ziaren canihua, od czasu do czasu mieszając. Pozostawić pod przykryciem na około 5 minut.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1307 kJ / 312 kcal
Tłuszcz - 6,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g
Węglowodany - 48,5 g
w tym cukry - 0,5 g
Białko - 14,8 g
Sól - 0,187 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.