PDFDrukujEmail

Cukier kokosowy (palmowy) BIO 300 g


Producent: Fresano
Szczegóły produktu

Opis: cukier kokosowy (palmowy) nierafinowany, powstały z kwiatów palmy kokosowej. Ma charakterystyczną brązową barwę i łagodny posmak karmelu.

Składniki: cukier kokosowy (palmowy)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: do deserów, wypieków oraz słodzenia napojów.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1620 kJ / 387 kcal
Tłuszcz < 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,2 g
Węglowodany - 93,4 g
w tym cukry - 93,1 g
Białko - 1,66 g
Sól - 0 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.