Opis: fasola adzuki o charakterystycznie słodkim, orzechowym smaku.
Składniki: fasola adzuki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zastosowanie: jako dodatek do zup, ryżu, past i pasztetów. Znana jako doskonały zamiennik mięsa.
Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez kilka godzin. Następnie gotować przez około 60 min, w świeżej, nieosolonej wodzie. Solić dopiero pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1473 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,15 g
Węglowodany - 63,4 g
w tym cukry - 3,2 g
Białko - 20,2 g
Sól - 0,017 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.