Wróć do: Rośliny strączkowe
PDFDrukujEmail

Fasola kidney polska BIO 400 g


Producent: Fresano
Szczegóły produktu

Opis: fasola kidney o charakterystycznie lekko słodkim smaku.

Składniki: fasola kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zup, sosów, dań jednogarnkowych, sałatek, past i pasztetów.

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez co najmniej 12 godzin. Następnie gotować w świeżej, nieosolonej wodzie, do miękkości. Solić dopiero pod koniec gotowania.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1334 kJ / 317 kcal
Tłuszcz - 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 40 g
w tym cukry - 1,2 g
Białko - 24,2 g
Sól - 0 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.