
Opis: len brązowy znajduje zastosowanie zarówno w kuchni jak i kosmetyce.
Składniki: len brązowy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zastosowanie: do zup, sosów, domowych wypieków, płatków śniadaniowych i musli. Zewnętrznie może być stosowany do okładów, kąpieli oraz masek na bazie wywaru z lnu.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 2234 kJ / 534 kcal
Tłuszcz - 42 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,7 g
Węglowodany - 1,6 g
w tym cukry - 1,6 g
Białko - 18 g
Sól - 0,08 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.