Wróć do: W czekoladzie
PDFDrukujEmail

Orzechy nerkowca w gorzkiej czekoladzie BIO 100 g


Producent: Fresano
Szczegóły produktu

Składniki: gorzka czekolada* 58% (masa kakaowa*, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, odtłuszczone kakao w proszku*, emulgator: lecytyna sojowa*), orzechy nerkowca* 40%, substancja glazurująca: guma arabska*; cukier*, dekstroza* (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Masa kakaowa minimum 62 % w czekoladzie.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 2300 kJ / 554 kcal
Tłuszcz - 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g
Węglowodany - 36 g
w tym cukry - 28 g
Białko - 11 g
Sól - 0,02 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt zawiera alergeny: orzechy, soję. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.