Opis: płatki gryczane z gniecionych ziaren gryki.
Składniki: płatki gryczane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zastosowanie: jako dodatek do jogurtów, musli, owoców i deserów. Można także dodawać do zup mlecznych, owocowych lub potraw mięsnych. Idealne do wypieku chleba gryczanego.
Sposób przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka. Wsypać około 60 g płatków. Gotować ok. 3 min na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1452 kJ / 346 kcal
Tłuszcz - 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 72 g
w tym cukry - 2,6 g
Białko - 9 g
Sól - 0,04 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.