Opis: płatki kukurydziane powstałe z pełnego przemiału ziaren kukurydzy.
Składniki: płatki kukurydziane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zastosowanie: jako dodatek do jogurtu, mleka lub owoców. Idealne jako samodzielna przekąska.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1584 kJ / 379 kcal
Tłuszcz - 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 76,4 g
w tym cukry - 1,6 g
Białko - 8,4 g
Sól - 0,02 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.