Opis: płatki jaglane o łagodnym, przyjemnym smaku. Uzyskiwane z gniecionych ziaren prosa.
Składniki: płatki jaglane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zastosowanie: jako dodatek do jogurtów, musli, owoców i deserów.
Sposób przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka. Wsypać około 60 g płatków. Gotować ok. 2-3 minuty na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1415 kJ / 338 kcal
Tłuszcz - 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8 g
Węglowodany - 72 g
w tym cukry - 0,9 g
Białko - 8 g
Sól - 0,01 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.