Opis: płatki pszenne z pełnego przemiału ziaren pszenicy.
Składniki: płatki pszenne* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zastosowanie: jako dodatek do jogurtów, musli, owoców i deserów.
Sposób przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka. Wsypać około 75 g płatków. Gotować ok. 10 min na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1310 kJ / 313 kcal
Tłuszcz - 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 60,9 g
w tym cukry - 2,5 g
Białko - 11,7 g
Sól - 0 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: produkt zawiera alergen gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.