Opis: cieciorka zwana również grochem włoskim o delikatnym i orzechowym smaku.
Składniki: cieciorka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zastosowanie: jako dodatek do zup, sosów, sałatek past, itp. Znana jako doskonały zamiennik mięsa.
Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez co najmniej 12 godzin. Następnie gotować w świeżej, nieosolonej wodzie, do miękkości. Solić dopiero pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1582 kJ / 378 kcal
Tłuszcz - 6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 51 g
w tym cukry - 11 g
Białko - 21 g
Sól - 0,06 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.