PDFDrukujEmail

Fasola mung BIO 400 g


Producent: Fresano
Szczegóły produktu

Opis: fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. 

Składniki: fasola mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Zastosowanie: jako dodatek do zup, sosów, kotletów lub w postaci kiełków np. do sałatek. 

Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez kilka godzin. Następnie gotować w tej samej, nieosolonej wodzie, do miękkości. Solić dopiero pod koniec gotowania.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1146 kJ / 274 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,27 g
Węglowodany - 41,5 g
w tym cukry - 1,4 g
Białko - 23,1 g
Sól - 0,023 g

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna: produkt zawiera alergen soję. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.