Opis: soczewica brązowa o wyjątkowo oryginalnym smaku.
Składniki: soczewica brązowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zastosowanie: jako dodatek do sałatek, farszów, zup, dań jednogarnkowych, a po zmieleniu do past i pasztetów.
Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez kilka godzin. Następnie gotować około 45 min w świeżej wodzie. Solić dopiero pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1478 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 30 g
w tym cukry - 2 g
Białko - 26 g
Sól - 0,02 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.