Opis: soja żółta niemodyfikowana genetycznie, stanowiąca podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.
Składniki: soja żółta* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zastosowanie: jako dodatek do zup, sałatek, gulaszy, dań jednogarnkowych i warzywnych. Po zmieleniu idealna do past i pasztetów.
Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć do 12 godzin. Gotować w świeżej i osolonej wodzie, około godziny, pod przykryciem.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1867 kJ / 446 kcal
Tłuszcz - 19,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,9 g
Węglowodany - 20,9 g
w tym cukry - 7,3 g
Białko - 36,5 g
Sól - 0,005 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: produkt zawiera alergen: soja. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.